سلامت

بارداری و هرآنچه در این مورد باید بدانیم

بارداری و هرآنچه در این مورد باید بدانیم

 

بارداری زمانی اتفاق می افتد که یک اسپرم، تخمکی را که از در جریان تخمک گذاری ازتخمدان آزاد شده است بارور نماید. سپس، تخمک بارور شده یا تخم به سمت رحم حرکت می کند جائی که محل لانه گزینی تخم می باشد. لانه گزینی موفق منجر به بارداری می شود.

به طور میانگین، یک دوره کامل بارداری 40 هفته طول می کشد. عوامل زیادی وجود دارند که می توانند بارداری را تحت تاثیر قرار دهند. خانم هایی که بارداری شان به موقع و زود هنگام تشخیص تشخیص داده می شود و تحت مراقبت های دوران بارداری قرار می گیرند، بیشتر از بقیه احتمال تجربه ی یک بارداری سالم و بی خطر و بدنیا آوردن یک کودک سالم را دارند.

دانستن اینکه چه انتظاراتی در طول دوره کامل بارداری دارید هم برای سلامتی شما و هم فرزندتان مهم است. اگر شما می خواهید از بارداری پیشگیری نمایید، اشکال گوناگونی از راه های کنترل تولد هم وجود دارد که لازم است شما در ذهن داشته باشید.

مطالبی که در این مقاله شما می خوانید : نمایش

علائم بارداری

شما ممکن است برخی علائم و نشانه ها را حتی قبل از اینکه آزمایش و تست بارداری بدهید متوجه شوید. علائم دیگر، هفته های بعد و با تاخیر بیشتر به موازات تغییرات سطح هورمونی در بدن شما آشکار خواهند شد.

دوره از دست رفته

دوره از دست رفته، یا عدم تکرار دوره ماهیانه جزو اولین علائم بارداری (و شاید قدیمی ترین نشانه ها) است. با این حال، یک دوره ازدست رفته لزوما به معنی بارداری شما نیست، مخصوصا اگر شما سابقه دوره های بی نظم را داشته باشید.

شرایط و علل بهداشتی بسیار زیادی غیر از بارداری وجود دارند که می توانند باعث توقف و یا تاخیر اقتادن پریود و دوره شوند.

سردرد

سردردها در اوایل بارداری امری رایج و شایع هستند. سردردها به دلیل تغییر سطوح هورمونی و افزایش حجم خون ایجاد می شوند. پیشنهاد می شود در صورت استمرار یافتن سردردها و شدید بودن درد حاصل از آنها با پزشک خودتان تماس بگیرید و مشورت نمایید.

بارداری و هرآنچه در این مورد باید بدانیم

بارداری بهترین تجربه ی زندگی برای خانم ها

لکه بینی

بعضی از خانم ها ممکن است دفع خون روشن و لکه بینی را در اوایل بارداری تجربه کنند. این نوع دفع خون اغلب نتیجه لانه گزینی تخم در داخل رحم می باشد. لانه گزینی معمولا یک تا دو هفته بعد از لقاح و باروری تخمک اتفاق می افتد.

دفع خون در دوره اولیه بارداری می تواند نتیجه و حاصل وضعیت های نسبتا کم اهمیتی مانند یک عفونت یا تحریک و حساسیت باشد. این نوع خونریزی که حاصل عفونت و یا تحریک است، سطح سرویکس یا دهانه رحم را تحت تاثیر قرار می دهد (این بخش از رحم در زمان بارداری، شرایط بسیار حساسی دارد).

خونریزی همچنین می تواند گاهی اوقات نشانه ای از برخی عوارض شدید مانند سقط جنین، بارداری خارج رحمی، و جفت سر راهی باشد. در مواقع نگرانی، حتما با پزشک تان مشورت کنید.

افزایش وزن

شما می توانید انتظار افزایش وزنی در حدود 5/0 تا 2 کیلوگرم در ماه های اول بارداری داشته باشید. افزایش وزن در سه ماهه دوم بارداری قابل توجه تر است.

فشار خون ناشی از بارداری

هیپرتانسیون یا فشار خون بالا، گاهی اوقات در طول بارداری تظاهر می یابد. عوامل متعددی می تواند این خطر را افزایش دهد.

  • وزن بالا یا چاقی
  • کشیدن سیگار
  • داشتن سابقه فشار خون ناشی از بارداری در خود و یا فرد دیگری در خانواده تان

سوزش سر دل

هورمون های آزاد شده در طول دوران بارداری گاهی اوقات می تواند باعث شل و گشاد شدن دریچه بین معده و مری شود. زمانی که اسید معده در این دریچه نشت می کند منجر به سوزش سر دل می گردد.

ضرورت معاینات منظم پزشکی در دوران بارداری

ضرورت معاینات منظم پزشکی در دوران بارداری

یبوست

تغییرات هورمونی در طول مدت اوایل بارداری موجب کاهش فعالیت و تنبل شدن دستگاه گوارش شما می شود. درنتیجه، شما ممکن است دچار مشکل یبوست شوید.

گرفتگی عضلات

به دنبال اینکه، عضلات رحم شروع به کش آمدن و اتساع می کند، شما ممکن است یک احساس کشش داشته باشید که شبیه به گرفتگی عضلات قاعدگی می باشد. اگر لکه بینی یا دفع خون در طول این گرفتگی عضلات اتفاق بیافتد، می تواند نشانه سقط جنین یا بارداری خارج رحمی باشد.

کمر درد

هورمون ها و استرس و فشار بر روی عضلات بزرگ ترین علل کمر درد در اوایل بارداری می باشند. بعد از آن، افزایش وزن بدن و تغییر محل تحمل وزن باعث درد کمر می شوند. درحدود نیمی از خانم های باردار، در طول دوران بارداری دچار کمر درد می شوند.

کم خونی

زنان باردار تا حد زیادی در معرض خطر کم خونی قرار دارند، که باعث ایجاد علائمی مانند سرگیجه و منگی می شود. این عارضه می تواند منجر به تولد زودهنگام و نوزاد کم وزن گردد. یکی از موارد غربال گری و ارزیابی ها در مراقبت های بارداری عبارت از کم خونی می باشد.

افسردگی

مابین 14 تا 23 درصد همه خانم های باردار، در طول دوران بارداری دچار افسردگی می شوند. تغییرات هیجانی، احساسی و بیولوژیکی بسیار زیادی که شما در دروان بارداری تجربه می کنید، می تواند علت این عارضه بوده باشد.

مطمئن باشید که اگر احساس طبیعی و هیجان عادی و معمولی خود را ندارید حتما نیاز به مشاوره با پزشک خود دارید.

بی خوابی

بی خوابی و اختلال خواب، یکی از اولین نشانه های مهم و قابل توجه در اوایل بارداری است. استرس، ناراحتی های بدنی، و تغییرات هورمونی می توانند عامل بی خوابی باشند. یک رژیم غذایی متعادل، عادت های خوب خوابیدن، و انجام کشش های یوگا می توانند برای یک خواب شبانه خوب و راحت کمک کنند.

علائم دل پیچه، تهوع و استفراغ در اوایل بارداری

علائم دل پیچه، تهوع و استفراغ در اوایل بارداری

تغییرات سینه

تغییرات سینه یکی دیگر از نشانه های اولیه مشخص و قابل توجه بارداری می باشد. حتی خیلی زودتر از زمانی که تست شما از نظر بارداری مثبت شده باشد، سینه های شما ممکن است شروع به حساس و متورم شدن، و در کل سنگینی یا پر بودن نماید. همچنین ممکن است نوک پستان هایتان حساس تر و بزرگ تر شده و حلقه تاریکی دور آن ها را فرا بگیرد.

آکنه

بسیاری از خانم ها به دلیل افزایش هورمون های آندروژن، آکنه را در اوایل بارداری تجربه می کنند. این هورمون ها می توانند پوست تان را چرب کنند، که منجر به گرفتگی منافذ پوستی می شوند. آکنه بارداری معمولا موقتی است و بعد از تولد کودک، برطرف می شود.

استفراغ

استفراغ بخشی از ویار یا بیماری صبحگاهی است. یک نشانه رایج که معمولا در چهار ماهه اول بارداری ظاهر می شود. ویار یا بیماری صبحگاهی اغلب اولین نشانه مبنی بر بارداری شما می باشد. افزایش هورمون ها در طول بارداری اولیه، علت اصلی این عارضه است.

درد لگن

درد لگن در طول دوران بارداری امری طبیعی می باشد، و معمولا شدت آن در اواخر بارداری افزایش پیدا می کند. علل گوناگونی می تواند در بروز درد لگن نقش داشته باشد از جمله:

  • فشار بر روی لیگامان ها یا رباط های شما
  • سیاتیک
  • تغییرات در وضعیت شما
  • رحم سنگین تر

اسهال

اسهال و سایر مشکلات گوارشی بارها در طول دوران بارداری اتفاق می افتند. تغییرات هورمونی، یک رژیم غذایی متفاوت، و استرس اضافه عوامل احتمالی اسهال هستند. اگر اسهال بیش از چند روز ادامه اشته باشد، حتما با پزشک خودتان تماس داشته باشید تا خیالتان از خطر کم آبی یا دهیدراتاسیون راحت شود.

استرس و بارداری

هرچند، بارداری معمولا یک تجربه و خاطره خوب و شاد کننده است، در عین حال می تواند منبع استرس نیز باشد. وجود یک جنین زنده در بدن شما، باعث تغییرات عظیمی در جسم، روابط شخصی و حتی شرایط مالی شما می شود. اگر احساس استرس و نگرانی بر شما مستولی شد، جهت مشاوره با پزشک خود تردید به خود راه ندهید، و سریعا اقدام نمایید.

برخی از خانم های باردار ممکن است استرس و اضطراب را تجربه کنند

برخی از خانم های باردار ممکن است استرس و اضطراب را تجربه کنند

خط آخر

اگر فکر می کنید که احتمالا باردار شده اید، برای تایید آن فقط به این علائم و نشانه های جزئی بسنده نکنید. بلکه برای تایید بارداری احتمالی، انجام یک تست بارداری در منزل، و یا مراجعه به پزشک متخصص جهت انجام تست های آزمایشگاهی الزامی است.

بسیاری از این علائم و نشانه ها می توانند به دلیل اختلالات و بیماری های دیگری مانند سندرم پیش از قاعدگی (PMS)نیز ایجاد شوند. بنابراین، در مورد علائم اولیه بارداری، از جمله نحوه آشکار شدن این علائم بعد حذف عادت ماهیانه بعدی مطالعه بیشتری انجام دهید.

بارداری هفته به هفته

هفته های بارداری به صورت سه ماهه های سه گانه با ویژگی ها و علائم پزشکی هم در مادر و هم جنین گروه بندی شده است.

سه ماهه اول بارداری

جنین در طول سه ماهه اول به سرعت رشد می یابد (از هفته اول تا هفته 12). مغز، طناب نخاعی، و اندام های جنین شروع به تمایز و رشد می کنند. همچنین قلب جنین شروع به زدن و تپش خواهد کرد.

در طول سه ماهه اول بارداری، احتمال سقط جنین نسبتا بسیار بالا است. بر اساس نظر متخصصان دانشکده آمریکایی زنان و زایمان، از هر 10 حاملگی، احتمال دارد 1 مورد با سقط خاتمه پیدا کند، و 85 % این سقط ها در سه ماهه اول اتفاق می افتد.

اگر نشانه های سقط جنین را تجربه می کنید، بلافاصله درخواست کمک از پزشک متخصص زنان و زایمان کنید.

سه ماهه دوم بارداری

در طول سه ماهه دوم بارداری (از هفته 13 تا هفته 27)، پزشک زنان و زایمان و کارشناس شما، احتمالا یک سونوگرافی اسکن آناتومی را انجام خواهد داد.

این آزمایش برای بررسی بدن جنین از نظر احتمال وقوع هر گونه ناهنجاری و بدشکلی های مادرزادی انجام می شود. این آزمایش جنسیت جنین را هم می تواند برای شما مشخص کند، اگر دوست دارید قبل از تولد جنسیت کودک تان را بدانید، که حتما همین طور است.

در سه ماهه دوم، شما به احتمال زیاد حرکت های جنین، لگد زدن ها و ضربات و فشار های وارده به داخل رحم را احساس می کنید.

مراحل رشد و تمایز اندام های جنین در دوران زندگی داخل رحمی

مراحل رشد و تمایز اندام های جنین در دوران زندگی داخل رحمی

بعد از هفته 23، جنین داخل رحم را “زنده ماندنی” در نظر می گیرند. معنی اش این است که حتی خارج از رحم نیز می تواند زنده بماند. البته نوزادانی که در این سن بدنیا می آیند دارای مشکلات جدی پزشکی خواهند ببود و باید تحت مراقبت های سخت قرار بگیرند. بنابراین، در صورت ادامه زندگی داخل رحمی، جنین شانس بیشتری برای زنده ماندن تا زمان زایمان و تولد خواهد داشت.

سه ماهه سوم بارداری

در طول سه ماهه سوم بارداری (از هفته 28 تا هفته 40)، افزایش وزن شما سریع اتفاق خواهد افتاد، و امکان دارد شما احساس خستگی نمایید.

در سه ماهه سوم، بچه ی شما می تواند نور و روشنایی را حس کند، چون می تواند چشم های خود را باز و بسته نماید. استخوان های جنین هم در این مدت ساخته می شوند.

با نزدیک شدن زمان زایمان و وضع حمل، شما ممکن است ناراحتی و درد لگن پیدا کنید، و پاهایتان ممکن است متورم شوند. انقباضاتی که به زایمان منتهی نمی شوند تحت عنوان “انقباضات براکستون-هیکس” نامیده می شود، که ممکن است چند هفته مانده به زایمان اتفاق بیافتند.

خط آخر

هر بارداری ویژگی خاص خودش را دارد و با بارداری دیگر متفاوت است، هرچند رشد و تمایز اندام های جنین اغلب با یک آهنگ زمانی، و مطابق شرایط دوره های سه ماهه انجام می شوند. پیشنهاد می شود در مورد تغییرات ایجاد شده در خود و کودک تان که در سراسر دوره های بارداری (سه ماهه اول، سه ماهه دوم، و سه ماهه سوم) اتفاق می افتند بیشتر مطالعه کنید و با این تغییرات بیشتر آشنا شوید.

انتظار تولد کودک، زیبا ترین نوع انتظار در زندگی

انتظار تولد کودک، زیبا ترین نوع انتظار در زندگی

تست های بارداری

تست های بارداری در منزل، بعد از اولین روز از مشاهده نشدن عادت ماهیانه بعدی، آزمایش های بسیار دقیقی هستند. اگر نتیجه تست خانگی بارداری شما مثبت بود، در این صورت شما باید قرار ملاقات با پزشک متخصص زنان و زایمان خود را تعیین کنید. یک سونوگرافی برای تایید بارداری شما و تعیین تاریخ بارداری تان انجام خواهد شد.

بارداری با اندازه گیری سطح گنادوتروپین جفت انسانی (hCG) در بدن شما تشخیص داده می شود. هورمون hCG که به عنوان هورمون بارداری نیز نامیده می شود، به هنگام لانه گزینی تخم نیز تولید می شود. با این حال، تا زمانی که متوجه از دست دادن یک دوره یا عادت ماهیانه خود نشدید معمولا قابل تشخیص و ردیابی نیست.

به دنبال توقف دوره جنسی و ناپدید شدن عادت ماهیانه، سطح هورمون hCG سریعا افزایش پیدا می کند. سطح hCG بدن را می توان هم با آزمایش ادرار و هم آزمایش خون اندازه گیری کرد. آزمایش های ادرار ممکن است در مطب پزشکان هم انجام شوند، و ماهیت این آزمایش ها شبیه آزمایش هایی است که شما در منزل انجام می دهید.

آزمایشات خون معمولا در آزمایشگاه های تشخیص پزشکی قابل انجام هستند. آزمایشات خون در آزمایشگاه تقریبا به همان اندازه آزمایشات خانگی بارداری دقت و اعتبار دارند، منتهی برای اطمینان از مثبت بودن بارداری و قطعی بودن آن، معمولا ضروری بوده و باید انجام شوند. البته تفاوت بین آنها از این بابت است که آزمایش خون ممکن است بلافاصله بعد از گذشت 6 روز از اوولاسیون یا تخمک گذاری نیز سفارش و انجام شود.

هر چه زودتر بارداری شما مشخص شود بهتر است. چون تشخیص زودهنگام بارداری به شما امکان مراقبت بهتر از بچه ی تان فراهم می نماید. پیشنهاد می شود اطلاعات بیشتر و دقیق تری در مورد انواع تست های حاملگی، برای اجتناب از “منفی کاذب” کسب نمایید.

تست بارداری در منزل

تست بارداری در منزل

بارداری و ترشحات واژن

افزایش ترشحات واژن یکی از اولین نشانه های بارداری می باشد. تولید این ترشحات ممکن است دو هفته بعد از آبستنی شما افزایش پیدا کند، حتی قبل از اینکه شما به زمان مشاهده نکردن عادت ماهیانه و دوره بعدی نزدیک شوید.

همراه با پیشرفت بارداری تان، بر میزان ترشحات واژن اضافه خواهد شد. این ترشحات همچنین به تدریج غلیظ تر و حجیم تر خواهد شد و با تناوب بیشتری تولید خواهد گردید. این ترشحات معمولا در اوخر دوران آبستنی به سنگین ترین و بیشترین حد خود می رسد.

در خلال آخرین هفته های حاملگی، ترشحات ممکن است لکه ها و رگه های ضخیمی از موکوس و خون داشته باشد. این علائم به عنوان “نمایش خونین” نامیده می شود، و می تواند به عنوان اولین نشانه های شروع وضع حمل و زایمان باشد. شما بایستی اجازه بدهید که پزشک تان از هر گونه خونریزی و نمایش خونین به وجود آمده مطلع بشود.

ترشحات معمولی واژن یا لکوئوره، ترشحات سفید شیری، شفاف و نازک و رقیقی است، و همچنین دارای بوی ملایمی می باشد.

اگر ترشحات شما زرد، سبز، یا خاکستری با یک بوی تند و نامطبوع باشد، آن را غیر طبیعی در نظر بگیرید. ترشحات غیر طبیعی می تواند نشانه ای از یک عفونت یا وجود یک مشکلی در دوره بارداری تان باشد، مخصوصا اگر مایل به قرمز، همراه با تحریک و خارش، و یا التهاب و ورم ولووا یا بخش بیرونی واژن بوده باشد.

اگر فکر می کنید دارای ترشحات واژن غیر طبیعی هستید، حتما و در اسرع وقت مشکل خود را به پزشک متخصص زنان و زایمان خود اطلاع دهید.

بارداری و عفونت های شایع دستگاه ادراری (UTIs)

عفونت های دستگاه ادراری یا UTIs یکی از شایع ترین مشکلات و بیماری هایی است که معمولا خانم ها در طول دوره بارداری آن را تجربه می کنند. باکتری ها می توانند وارد مجاری ادرای یا دستگاه ادراری شوند، و به مثانه راه پیدا کنند. از طرف دیگر، جنین نیز فشار مضاعفی را به مثانه وارد می کند و در نتیجه موجب به دام افتادن باکتری ها در مثانه و در نهایت باعث عفونت مثانه می شود.

ایستگاه آخر بارداری، تولد کودک

ایستگاه آخر بارداری، تولد کودک

نشانه های عفونت دستگاه ادراری معمولا شامل درد و سوزش، یا تکرر ادرار می باشد. شما ممکن است علائم زیر را نیز تجربه کنید:

  • ادرار خونی یا به رنگ خون و یا کدر

  • درد لگن

  • کمر درد خفیف

  • تب

  • تهوع و استفراغ

در حدود 18 درصد خانم های باردار مبتلا به عفونت دستگاه ادراری می شوند. شما می توانید با خالی نمودن مرتب ادرار مثانه، مخصوصا قبل و بعد از تماس جنسی از بروز این قبیل عفونت ها پیشگیری کنید. پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از کم آبی بدن یا وضعیت دهیدراته بدن، به مقدار زیادی آب بنوشید. از تماس صابون های سفت و خشن و شلنگ آب و دوش حمام با ناحیه جنسی اجتناب کنید.

اگر چنانکه علائم عفونت ادراری را داشته باشید حتما به پزشک خود اطلاع دهید. عفونت های دوران بارداری می توانند بسیار خطرناک باشند، چون خطر زایمان زود هنگام را افزایش می دهند.

عفونت های دستگاه ادراری ایجاد شده در اوایل بارداری را می توان با آنتی بیوتیک هایی که بر روی باکتری ها تاثیر می گذارند و برای بارداری بی خطر هستند درمان کرد. توصیه های مربوط به پیشگیری از عفونت های دستگاه ادراری را جدی بگیرید.

 

پیشگیری از بارداری

خانم هایی که هنوز با همسران خود در مورد بارداری به توافق نرسیده اند، بایستی جهت پیشگیری از بارداری اقدام لازم را انجام دهند.

انواع روش ها برای پیشگیری از بارداری وجود دارند، برخی از این روش ها ممکن است برای افرادی مناسب و موثر و برای دیگران نامناسب باشند. بنابراین، در این خصوص لازم است با پزشک متخصص زنان و زایمان جهت انتخاب مناسب ترین روش ها مشورت شود. برخی از این روش های کنترل بارداری و پیشگیری از آن به شرح می باشند:

  • استفاده از دستگاه داخل رحمی یا آی یو دی (IUD):

    در بیش از 99 درصد موارد موثر است.

  • قرص ضد بارداری:

    در صورت مصرف درست و منظم تا 99 درصد، و در صورت استفاده معمولی تا 91 درصد در پیشگیری از بارداری موثر است.

  • کاندوم مردانه:

    با استفاده صحیح و درست تا 98 درصد و در صورت استفاده معمولی تا 82 درصد موثر می باشد.

  • کاندوم زنانه (یا کاندوم داخلی):

    در شرایط استفاده صحیح و دقیق، تا 95 درصد و در استفاده عادی در حد 79 درصد می تواند در پیشگیری از بارداری مفید باشد.

  • قرص صبح روز بعد:

    بالای 95 درصد (در مواقعی که قرص ضد بارداری در صبح روز بعد از تماس جنسی به مصرف برسد)، و بین 75 تا 89 درصد (درصورت مصرف قرص سه روز بعد از تماس جنسی).

  • روش های معمولی تنظیم خانواده:

    منظور کنترل تماس جنسی براساس برنامه دوره جنسی و تخمین زمان تخمک گذاری می باشد. این روش می تواند در حدود 75 درصد موثر باشد.

خط آخر

استفاده از انواع کاندوم برای پیشگیری از حاملگی، تنها روش مطمئنی است که علاوه بر کنترل بارداری و پیشگیری از آن می تواند از انتقال بیماری منتقله جنسی یا STDs نیز جلوگیری نماید.

قرص ضد بارداری

راه های پیشگیری از بارداری

بارداری یاسندروم پیش از قاعدگی (PMS)

نشانه های بارداری اولیه اغلب می تواند از سندروم بارداری پیش از قاعدگی (PMS) پیروی کند. ممکن است برای یک خانم مشکل باشد که تشخیص دهد آیا او باردار است یا به سادگی در شروع یک سندروم پیش از قاعدگی دیگری قرار گرفته است.

برای یک خانم مهم است که در اسرع وقت بداند آیا واقعا حامله شده است ، در این صورت مراقبت های بارداری را شروع نماید. او همچنین می خواهد برخی از برنامه های جدید در زندگی، مانند پرهیز از مصرف الکل، مصرف ویتامین های قبل از تولد، و تنظیم رژیم غذایی را شروع نماید.

انجام یک آزمایش بارداری بهترین و آسان ترین روش برای مشخص شدن وضعیت، که آیا سندروم بارداری پیش از قاعدگی است یا بارداری اولیه می باشد. شما می توانید تست خانگی بارداری را انجام بدهید و یا اینکه به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

برخی علائم مشترک بارداری اولیه و سندروم بارداری پیش از قاعدگی عبارتند از:

  • درد سینه

  • دفع خون

  • تغییرات خلقی

  • خستگی

  • حساسیت های غذایی

  • دل پیچه و انقباض و گرفتگی عضلات

بنابراین، در مجموع، بارداری اولیه یا اوایل بارداری با سندروم بارداری پیش از قاعدگی شبیه بوده و تمایز آنها از یکدیگر کار سختی است.

رژیم غذایی بارداری

برنامه غذایی سالم دوران بارداری بایستی مشابه رژیم غذایی سالم عادی باشد، با این تفاوت که میزان کالری موجود در رژیم غذایی دوران بارداری 340 تا 450 کالری بیش تر از برنامه غذایی معمولی است. مواد غذایی مناسب برای رژیم غذایی بارداری شامل موارد زیر می باشد:

  • قندهای مرکب

  • پروتئین

  • سبزیجات و میوه ها

  • غلات و حبوبات

  • چربی های مفید

اگر شما برنامه غذایی مناسب و متعادلی را در زندگی تان دنبال می کردید، با کمی تغییر همان برنامه در دوران بارداری ادامه خواهید داد. مخصوصا مصرف مایعات، فیبر، و غذاهای غنی از آهن در دوران بارداری مهم هستند.

  • ویتامین ها و مواد معدنی

خانم های باردار به مقدار قابل توجهی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی در مقایسه با خانم های غیر باردار احتیاج دارند. اسید فولیک و روی دو نمونه مهم از این مواد می باشند.

خط آخر

مراقبت از خود در دوران بارداری، بهترین روش برای مراقبت از کودک در حال رشدتان می باشد.

 

ورزش و بارداری

انجام ورزش و فعالیت های حرکتی برای داشتن بدن واندامی ورزیده، متناسب، راحت و آرام، و آماده برای زایمان ضروری است. کشش های یوگا به ویژه کمک خواهد کرد که بدنتان انعطاف پذیر باقی بماند. مهم است که بدانید نباید در انجام کشش ها افراط شود، چون می تواند خطر آسیب به بدن داشته باشد.

سایر ورزش های مفید برای بارداری عبارت از آمادگی جسمانی، پیاده روی، و شنا می باشد. البته برای تعیین حد مناسب ورزش برای شما، حتما بایستی با پزشک خود مشورت نمایید.

 

ماساژ دوران بارداری

اجرای تکنیک های آرامش بخش می تواند به شما کمک کند تا استرس و اضطراب دوران بارداری برطرف شوند. اگر به فکر پیدا کردن راهی برای آرام کردن خود در بارداری هستید، روش ماساژ قبل از زایمان را بکار ببندید. ماساژ قبل از زایمان برای رفع تنش های ملایم مفید است. این روش همچنین می تواند به راحتی و آرامش جسم شما و حتی رفع دردهای عضلانی کمک نماید.

ماساژ دادن معمولا یک روش بی خطر و سالم در دوران بارداری می باشد. البته در دوران سه ماهه اول توصیه نمی شود، چون در این دوره خطر سقط جنین خیلی بالا است.

برای استفاده از مزایای ماساژ در دوران بارداری، مخصوصا در مواقع درد ماهیچه ساق پا و سایر قسمت های پاها پیشنهاد می کنیم با پزشک خود مشورت نمایید.

طراحی سایت ارزان در شیراز
امتیازات این پست post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا