اصفهان

بهترین خشکبار های اصفهان – آدرس و تلفن

بهترین خشکبار های اصفهان - آدرس و تلفن

آیا آجیل ها چاق کننده هستند؟

صورت کلی انواع آجیل فواید زیادی برای بدن دارند و مصرف مرتب آنها لازم است. در پایین میزان کالری هر کدام از آجیل ها(در 100 گرم) را مشاهده میکنید و میتوانید با توجه به کالری آنها، در انتخاب میزان مصرف آنها، دقت بیشتری نمایید.

  • بادام بو داده: 600 کالری
  • بادام خام: 578 کالری
  • بادام زمینی: 586 کالری
  • بادام هندی: 574 کالری
  • گردو: 654 کالری
  • کشمش: 325 کالری
  • پسته بو داده: 568 کالری
  • تخمه کدو: 522 کالری
  • فندق: 664 کالری
  • تخمه آفتاب گردان: 570 کالری
ردیف نام آجیل و خشکبار فروشی نشانی آجیل و خشکبار فروشی های اصفهان شماره تماس
1 خشکبار حقیقت اصفهان، ملک شهر، خیابان مطهری، حدفاصل سه راه ملک شهر و میدان آزادگان 031-34405477
2 آجیل تاج محل اصفهان، خیابان کاوه، خیابان جابر انصاری، نبش خیابان ابونعیم شمالی 031-34411144
3 آجیل و خشکبار ارمغان اصفهان، خیابان شیخ صدوق جنوبی 031-36687949
4 خشکبار تواضع اصفهان، خیابان هزارجریب، جنب پوشاک ارغوان 031-36685302
5 آجیل و خشکبار خندان اصفهان، بلوار کشاورز، نرسیده به سه راه سیمین، روبروی پمپ بنزین 031-37755385
6 آجیل و خشکبار رفسنجان اصفهان، خیابان وحید، خیابان حسین آباد، جنب کوچه 42 031-36242426
7 خشکبار شجاعی اصفهان، انتهای خیابان رکن الدوله، مقابل آموزشگاه رانندگی میلاد 031-32683126
8 آجیل و خشکبار کمالی نژاد اصفهان، خیابان شهدای خواجو 031-32747757
9 آجیل و خشکبار سلیمانی اصفهان، خیابان بزرگمهر، بعد از خیابان 22 بهمن، نرسیده به کوچه فرهنگیان 031-32642846
10 آجیل و خشکبار همایونی اصفهان، میدان احمدآباد، خیابان بزرگمهر، نرسیده به چهارراه هشت بهشت 031-32640986

آجیل بسته بندی یا فله ای بخریم؟

مزیا و معایب آجیل بسته بندی نسبت به فله ای:

  • آجیل های بسته بندی گرانتر هستند.
  • امکان تست ندارند.
  • مهمترین مزیت آجیل های بسته بندی این است که دارای پروانه بهداشتی و تاریخ تولید هستند و همچنین از رنگ های شیمیایی در آن ها استفاده نشده است.

پسته مرغوب را چگونه میتوان تشخیص داد؟

در هنگام خرید پسته به موارد زیر دقت بیشتری کنید:

  • خرید از فروشگاه های معتبر.
  • به تازگی پسته دقت کنید.
  • پسته نباید هیچ گونه بوی نامطبوعی مانند بوی ماندگی، بوی تند یا ترشیدگی داشته باشد.
  • تغییر کردن رنگ پوست پسته متمایل به رنگ زرد میتواند از نشانه های کهنگی باشد.
  • پسته های بو داده ماندگاری کمتری دارند.
  • پسته های بسته بندی شده و وکیوم ماندگاری بالاتری دارند.

پسته چه خواصی دارد؟ آیا مصرف زیاد آن مضر است؟

خواص درمانی پسته به شرح زیر است:

  • آنتی اکسیدان
  • کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب
  • ضد سرطان
  • ضد میکروب
  • محرک جنسی
  • مغذی
  • کاهش چربی و فشار خون
  • کمک به درمان اسهال
  • پیشگیری از حملات قلبی

در صورت مصرف بیش از حد پسته عوارض زیر ممکن است:

  • چاقی
  • فشار خون
  • بیماری‌های روده‌ای، معده‌ای

آجيل عيد را چگونه انتخاب كنيم؟

 

آجيل‌هاي فله‌اي

آجيل و خشكبار ازجمله تنقلاتي هستند كه اگر در شرايط نامناسب محيط، چون گرما و رطوبت بالا به مدت طولاني قرار گيرند آلوده به نوعي قارچ مي‌شوند. اين قارچ قرار است با نفوذ به داخل مغزها، آنها را آلوده كرده و با توليد نوعي سم به نام آفلاتوكسين عوارض سريع يا طولاني مدتي را در مصرف‌كننده ايجاد نمايند. از عوارض سريع آن مي‌توان به تضعيف سيستم ايمني بدن، صدمات كبدي و در نهايت سرطان كبد و از اثرات طولاني مدت آن نيز مي‌توان به بروز ناهنجاري‌هاي جنيني، جهش‌زايي، انحراف كروموزوم‌ها و غيره اشاره كرد.

معمولا اين سم در آجيل‌هاي فله‌اي كه به صورت سنتي نگهداري و عرضه مي‌شوند به مقدار زياد يافت مي‌شود؛ البته بد نيست بدانيد اين روزها عده‌اي از فروشندگان سودجو، برخي از اقلام صادراتي آجيل چون پسته را كه به دليل آلودگي به آفلاتوكسين از صادرات ايران حذف شده است به عنوان محصولات درجه يك مخلوط با مغزهاي ديگر به صورت درهم عرضه مي‌كنند كه متاسفانه تشخيص آن بسيار مشكل است بنابراين با توجه به اين كه برخي مراكز عرضه آجيل، محصولات كهنه و آفت‌زده خود را نيز به صورت مخلوط عرضه مي‌كنند توصيه مي‌شود كه از خريد آجيل‌هاي مخلوط فله‌اي اجتناب كنيد. اين آجيل‌ها اغلب طعم ناخوشايندي دارند و مصرف آنها حتي به مقدار اندك، مي‌تواند مصرف‌كننده را به عوارض ناشي از سم آفلاتوكسين دچار كند.

آجيل‌هاي براق

موضوع ديگري كه اين روزها بايد به آن توجه داشت، مواد براق واكس مانندي است كه برخي قنادي‌ها يا آجيل‌فروشي‌ها براي افزايش زمان ماندگاري و جذاب شدن به آجيل مي‌افزايند. به گفته كارشناسان علم تغذيه، مصرف طولاني‌مدت اين مواد افزودني مي‌تواند به بخش‌هاي مختلف بدن بويژه كبد آسيب رسانند. حال اگر زيبايي آجيل‌هاي براق شما را وسوسه كرده‌اند حداقل آنهايي را كه در بسته‌بندي‌هاي بهداشتي و داراي تاريخ مصرف و مجوز بهداشت هستند انتخاب كنيد.

آجيل‌هاي رنگي

نكته ديگر رنگ‌هايي است كه براي تخمه، بادام، پسته و … استفاده مي‌شوند. اين رنگ‌ها عمدتا غيرمجاز و با پايه فلزات سنگين بوده و گاهي حساسيت‌هاي شديدي را براي مصرف‌كننده ايجاد مي‌كنند. اين رنگ‌ها بسته به نوع رنگ احتمال بروز سرطان و بيماري‌هاي كبدي و كليوي را خصوصا در افراد آسيب‌پذيري چون كودكان، خانم‌هاي باردار و سالمندان افزايش مي‌دهد. بنابراين چنانچه هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام دست‌ها و لب‌ها رنگين شدند، اين امر علامت مصرف رنگ‌هاي شيميايي در تهيه آنهاست كه بايد از مصرف اين‌گونه تنقلات خودداري كنيد.

توصيه‌ها

1 ـ آجيل شور براي افراد با فشار خون بالا و بيماران قلبي ـ عروقي و آجيل شيرين براي بيماران ديابتي و افراد داراي اضافه وزن بسيار مضرند؛ بنابراين بهتر است به مقدار مناسب از آجيل‌هاي خام بي‌نمك استفاده كنيد.

2 ـ آجيل‌هاي بو داده فسادپذيرند و بو دادن آجيل طعم كهنگي آن را پنهان مي‌كند؛ بنابراين مغزها را به صورت خام خريداري كنيد و هر بار به مقدار مصرف بو دهيد.

3 ـ از خريد مغزهاي پوست‌كنده اجتناب كنيد؛ چراكه اين مغزها با توجه به راحتي مصرفشان زياد ميل مي‌شوند و اين امر مي‌تواند سبب افزايش دريافت انرژي و اضافه وزن شود.

4 ـ نگهداري طولاني‌مدت آجيل تغييرات شيميايي و اكسيداسيون خفيف چربي‌ها را در پي داشته و موجب بوي كهنگي و طعم نامطلوب آجيل مي‌شود؛ بنابراين آجيل را در اندازه‌اي بخريد كه در 2 هفته عيد مصرف شود.

5 ـ در صورتي كه روي مغزهاي آجيل سوراخ‌هايي مشاهده كرديد از مصرف آنها بپرهيزيد؛ چراكه در داخل سوراخ‌ها لارو حشرات به صورت كرم‌هايي به اندازه دانه برنج وجود دارد.

6 ـ از مصرف مغز گردوي سياه شده در داخل آجيلتان اجتناب كنيد. سياه شدن گردو عمدتا به دليل رشد كپك‌ها و قارچ‌هايي است كه مي‌توانند با ترشح سموم خطرناك توكسين براي سلامت مخاطره‌آميز شوند.

آجیل شب یلدا چیست؟

آجیل شب یلدا در اصل همان آجیل ساده است ولی تفاوت هایی دارد .

آجیل ساده معمولا شور بوده و دارای خشکبار شیرین نمی باشد ولی آجیل شب یلدا شیرین بوده و بغییر مغز ها خشکباری از قبیل توت خشک ، برگ زرد آلو ، کشمش ، گردو ، انجیر خشک و . . . نیز استفاده می شود .

ایرانیان اصیل بر این باورند بدون حضور آجیل شب یلدا (به عنوان نماد جشن یلدا) جشن یلدا کامل نیست.

هرچند تمامی این سنت ها برای این بوجود آمده است تا خانواده ها دور هم جمع شوند و صله رحم را به جا بیاورند اما داشتن نماد و آیین مثل آجیل شب یلدا این مراسم را جذاب تر می کند.

آجیل چهار مغز

یکی از معروف ترین آجیل های شب یلدا آجیل چهار مغز است که ترکیبی از پسته، فندوق، بادام درختی و بادام هندی است.

این مغزها به دلیل طبع گرمی که دارند مناسب ترین خوراکی برای شب های سرد زمستان هستند چراکه هم وجودمان را گرم نگه میدارند و هم مهمانی را گرم و صمیمی می کنند.

آجیل مشکل گشا

آجیل های شب یلدا فقط به مغز ها و تخمه های مختلف ختم نمی شود. در خیلی از شهر های ایران از جمله خراسان میوه های خشک درست می کنند که جزئی از سفره شب چله است. یکی از معروف ترین و محبوب ترین نوع آجیل ها، مشکل گشا می باشد که شامل مخلوط نخود و کشمش است. از آنجایی که معمولا آجیل ها به صورت شور و تف داده مصرف میشوند، مصرف میوه های خشک که شیرین، ملین و البته مغذی هستند میتواند مفید باشد.

علاوه بر نخود و کشمش میوه های خشک دیگری مثل انجیر، توت ، آلو ، زردآلو و رز آفریقایی نیز بخشی از ترکیب آجیل های میوه خشک است. حتی می توان از چیپس میوه نیز استفاده کرد.

 

آجیل هفت قلم

هفت قلم ترکیبی از آجیل چهار مغز و مشکل گشاست به علاوه باسلق. این مخلوط را میتوان با دیزاینی متفاوت و جذاب درست کنیم.

پسته در آجیل شب یلدا :

پسته سرشار از مس، منیزیم و انواع ویتامین‌های گروه ب است که دستگاه ایمنی بدن را تقویت کرده و از بیماری‌های بسیار پیشگیری می‌کند. ویتامین B6 برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. کمبود ویتامین B6 منجر به ناکارآمدی دستگاه ایمنی برای مقابله با عفونت می‌شود. همچنین مصرف پسته به ساخته شدن مناسب گلبول‌های قرمز خونی کمک می‌کند.

خوردن پسته میل جنسی را تقویت و ذهن را تقویت می‌کند.

فندق در آجیل شب یلدا :

فندق یک منبع خوب از ویتامین‌های B1، B2 و B6 است.

این ویتامین ها برای خون سازی و مغز بسیار مفید هستند و مصرف آن برای کودکان در حال رشد بشدت توصیه می شود .

فندق به دلیل داشتن ویتامین E باعث جلوگیری از بیماری‌های عروق سیاهرگ قلبی و سرطان می شود .

روغن فندق بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه‌های قلب و دیگر ماهیچه‌های بدن ضروری است.

بادام در آجیل شب یلدا :

بادام محتوی مقدار زیادی چربی های غیر اشباع، فیبر، پروتئین گیاهی، روی، مس و منیزیم می باشد. بادام دارای انواع ویتامین ها می باشد که به سوخت و ساز کربوهیدرات ها کمک می کند و یکی از منابع انرژی برای مغز می باشد.

به طور کلی، بادام غنی ترین منبع غیر حیوانی کلسیم می باشد.

استخوان ها و دندان هایتان را با استفاده از فسفر موجود در بادام، می توانید تقویت کنید.

 

گردو در آجیل شب یلدا :

مغز گدو سرشار از امگا۳ است که برای بهبود کارکرد مغز بسیار مناسب است و برای کودکان در حال رشد بشدت توصیه می شود.

گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین های B1 و B6 و B5 می باشد.

گردو منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است.

توت خشک در آجیل شب یلدا :

توت خشک یک مکمل غذایی کامل است ، توت حاوی مقدار زیادی آب، کربوهیدرات، ویتامین‌ها، کاروتنوئید، و ریز مغذی‌هایی است که می‌توانند به طور موثر حجم خون را افزایش دهند.

توت خشک منبع بسیار غنی از آهن و پروتئین است و می‌تواند در رفع کم خونی و نیز افزایش انرژی مورد نیازبدن بدون نگرانی از چاقی واضافه وزن موثر باشد.

کشمش در آجیل شب یلدا :

کشمش انگور خشک شده‌ است. کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه  Bاست از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند.

کشمش میوه رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نام‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و از رشد غیرمعمول سلول‌ها جلوگیری می‌کند و موجب کنترل قند خون در بدن می‌شود.

 

طراحی سایت ارزان در شیراز
4/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا